Personvernerklæring

Hovedmeny

Personvernerklæring

Siste oppdatering: Juli 2021

 

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Sage Appliances GmbH og våre tilknyttede selskaper («Sage», «vi», «våre» eller «oss») samler inn, bruker og deler informasjon om deg når du åpner eller bruker nettstedet vårt og mobilappene våre, våre tilkoblede apparater og andre produkter og tjenester (samlet kalt «tjenestene»), eller når du på annen måte samhandler med oss.

Vi kan endre denne personvernerklæringen fra tid til annen. Hvis vi gjør endringer, varsler vi deg ved å revidere datoen øverst i erklæringen. I noen tilfeller kan vi gi deg ytterligere retningslinjer, for eksempel ved å legge til en erklæring på hjemmesiden vår eller sende deg et varsel gjennom tjenestene våre. Vi oppfordrer deg til å lese gjennom personvernerklæringen hver gang du bruker tjenestene våre eller på annen måte samhandler med oss, for å holde deg informert om vår informasjonspraksis og valgene som er tilgjengelige for deg.

Du bestemmer selv om du vil oppgi slik informasjon eller ikke, men hvis du velger å ikke gi oss informasjonen vi ber om, kan du ikke kjøpe produkter, bruke våre mobilapper eller andre tjenester, eller få tilgang til visse tjenester, tilbud og innhold på nettstedene våre. Vi kan kanskje også få behov for å kontakte deg via telefon, e-post eller vanlig post for å ta opp transaksjonsrelaterte spørsmål eller problemer som er spesifikke for bestillingen din, selv om du har valgt å ikke motta markedsføringskommunikasjon fra oss. Generelt kan du besøke mange av nettsidene våre uten å fortelle oss hvem du er eller avsløre kontaktinformasjon om deg selv.

 

Innsamling av informasjon

Informasjon du gir oss. Vi samler inn informasjon du gir oss direkte. Vi samler for eksempel inn informasjon når du oppretter en konto, kjøper et produkt, registrerer deg i kursene våre, deltar i de interaktive områdene for tjenestene våre, kommuniserer med oss via tredjepartsnettstedene til sosiale medier, eller deltar i konkurranser, markedsføringskampanjer, lotterier og undersøkelser, ber om kundestøtte eller på annen måte kommuniserer med oss. Typen informasjon vi samler inn, kan omfatte følgende:

·       Fornavn og etternavn

·       Postadresse for fakturering og levering

·       Telefonnummer

·       E-postadresse

·       Kjøpsinformasjon, deriblant livsstils- og matpreferanser, og handlelister

·       Transaksjonsinformasjon, for eksempel klasse- eller produktdetaljer, transaksjonsbeløp og dato for kjøp/retur

·       Personopplysninger (f.eks. fødselsdato, kjønn)

·       IP-adresse

·       Bilder, brukernavn og konto-ID-er på sosiale medier

·       Tilbakemeldinger og anmeldelser av Sage-produkter

Annen informasjon du velger å gi oss

Vi verken lagrer eller deler informasjon om betalingskort, for eksempel kredittkortnumre. Finanstransaksjoner behandles gjennom en rekke tredjepartsbehandlere. Den aktuelle betalingsbehandleren avhenger av transaksjonstypen.  Hvis du vil identifisere en bestemt behandler, kan du kontakte oss på [email protected].

Informasjon vi samler inn automatisk. Når du får tilgang til eller bruker tjenestene våre eller kobler Sage-apparatet til tjenestene våre, samler vi automatisk inn informasjon om deg og knytter den til eventuelle opplysninger du gir oss direkte. Vi samler eventuelt inn følgende:

·       Påloggingsinformasjon for nettstedet: Vi loggfører informasjon om din bruk av nettstedet vårt, for eksempel datamaskinens operativsystem, hvilken type nettleser du bruker, tilgangstider, sider du har besøkt, IP-adressen din og nettsiden som henviste deg til nettstedet vårt.

·       Bruk av pikselmerker og andre liknende teknologier: Vi bruker også pikselmerker (også kjent som nettsignaler og gjennomsiktige GIF-er), dvs. små grafiske bilder, som forteller oss hvilke deler av nettstedet vårt du har besøkt, eller kan brukes til å måle effektiviteten av alle søk du foretar på nettstedet vårt. Pikselmerker gjør det også mulig for oss å sende deg e-post i et format du kan lese. De forteller oss også når du har åpnet en e-postmelding fra oss. Noen av tredjepartsleverandørene våre kan også benytte seg av informasjonskapsler eller andre elektroniske verktøy, inkludert pikselmerker på nettstedet vårt. Piksler og informasjonskapsler kan også samle inn og bruke informasjon om datamaskinens eller mobilenhetens geografiske plassering. Vi samler inn disse stedsdataene for å gi deg informasjon om tjenester vi tror du kan være interessert i, basert på den geografiske plasseringen din, og for å forbedre våre stedsbaserte produkter og tjenester.

 

Vi kan inngå avtaler med tredjeparts reklamebyråer for å vise annonser på våre vegne på Internett. Derfor vil de samle inn informasjon om besøkene dine på nettstedet vårt og samhandlinen din med produktene og tjenestene våre. De kan også bruke informasjon om besøkene dine på dette nettstedet og andre nettsteder for å bruke målrettede annonser. Disse målrettede annonsene kan vises på andre nettsteder du besøker. Denne informasjonen samles inn ved hjelp av en informasjonskapsel eller et pikselmerke. Dette er bransjestandardteknologi som brukes av de fleste nettsteder.  Hvis du vil vite mer, kan du se avsnittet Annonse- og analysetjenester som leveres av andre, under

 

Informasjon som samles inn i forbindelse med din bruk av våre tilkoblede apparater. Den første gangen du parer det tilkoblede apparatet til mobilappen vår, kobles det automatisk til Sage-kontoen din. Hvis du vil vite hvordan du kobler apparatet fra Sage-kontoen, ser du «Dine Valg» under. Når du kobler apparatet til et wifi-nettverk, samler vi inn informasjon om følgende:

·       modellen og nettverket (for eksempel navn og tilkoblingsstyrke)

·       din bruk av apparatet, for eksempel hva du tilbereder og hvordan du lager mat, og tilberedningsmetodene og oppskriftene du foretrekker

·       data fra apparatets sensorer og komponenter

·       teknisk informasjon og bruksinformasjon

Se «Bruk av informasjon» under for å finne ut hvordan vi bruker disse dataene.

·       Enhetsinformasjon: Når du får tilgang til eller bruker mobilnettstedene eller -appene våre, eller kobler Sage-tilkoblede apparater til tjenestene våre, samler vi informasjon om mobiltelefonen, nettbrettet eller annen enhet du bruker, inkludert maskinvaremodell, operativsystem og versjon, enhetsidentifikatorer, informasjon om mobilnettverk og annen informasjon om din bruk av tjenestene våre.

·       Stedsinformasjon: Med ditt samtykke samler vi informasjon om den geografiske plasseringen din når du åpner eller bruker en av mobilappene våre eller kobler det Sage-tilkoblede apparatet til tjenestene våre. Hvis du vil vite mer om innsamling av stedsinformasjon og hvilke valg du har, ser du «Dine valg» under.

 

Ved å koble informasjon: Vi kan kombinere personopplysninger med informasjon om transaksjonene dine på nettet og i butikk og andre samhandlinger med oss, inkludert kjøp. Vi kan også kombinere personopplysningene dine med informasjon vi mottar fra andre kilder, for eksempel felles markedsføringspartnere, offentlige databaser, offentlig tilgjengelige sider på sosiale medier og hos andre tredjeparter. Vi bruker denne informasjonen i forbindelse med markedsundersøkelser og for å forbedre kvaliteten på tjenestene vi tilbyr.

Sosial deling: Hvis du velger å bruke sosial deling, for eksempel ved å koble de sosiale mediekontoene dine til kundekontoen din eller ved å logge på kundekontoen gjennom sosiale medier, kan det sosiale medienettstedet dele informasjon med oss om din bruk av tjenestene deres, inkludert profilinformasjon, kontaktinformasjon og innhold du har vist eller likt. Se personverninnstillingene til det sosiale medienettstedet for å kontrollere hvordan informasjonen din deles. Hvis du sender inn personopplysninger om andre til oss eller våre tjenesteleverandører, bekrefter du at du har autorisasjon til å gjøre det og tillater at vi bruker denne informasjonen i henhold til denne personvernerklæringen.

Informasjon som samles inn av informasjonskapsler og annen sporingsteknologi: Vi og våre tjenesteleverandører bruker forskjellige sporingsteknologier, inkludert informasjonskapsler og nettsignaler, for å samle informasjon om deg når du samhandler med våre tjenester eller e-postmeldinger, inkludert informasjon om din surfings- og kjøpsatferd. Informasjonskapsler er små datafiler som lagres på harddisken eller i enhetsminnet og hjelper oss med å forbedre nettstedet vårt og opplevelsen din, se hvilke områder og funksjoner på nettstedet vårt som er populære og telle antall besøk. Nettsignaler er elektroniske bilder som vi bruker på nettstedet vårt og i e-postemeldingene våre for å hjelpe oss med å levere informasjonskapsler, telle antall besøk og forstå bruks- og kampanjeeffektivitet. Hvis du ønsker mer informasjon om informasjonskapsler og hvordan du deaktiverer dem, kan du se Informasjonskapsler Politikk og besøke https://www.datatilsynet.no/personvern-pa-ulike-omrader/internett-og-apper/cookies/ .

Informasjon vi mottar fra andre kilder: Sage kan motta tilleggsdata (f.eks. demografisk eller statistisk informasjon) fra tredjeparter. Dette omfatter forretningspartnere, markedsføringsbyråer, forsknings- eller analyseselskaper og andre tredjeparter som vi kan tilordne deg basert på din tilknytning til visse statistiske grupper. Vi bruker denne informasjonen i tillegg til opplysninene vi har samlet inn direkte om deg, for å utlede mulige interesser, gi deg mer relevante Sage-merkeopplevelser og forbedre Sages produkter, analyser og annonsering.

 

Bruk av informasjon

Vi bruker informasjon om deg til forskjellige formål knyttet til tjenestene vi tilbyr deg, inkludert for å kunne gjøre følgende:

·       Levere tjenestene du ber om, administrere kontoene dine, behandle transaksjoner (for eksempel sende produkter og utarbeide retningslinjer for utsolgte varer), administrere garantier, legge til rette for reparasjoner og sende deg relatert informasjon, inkludert bekreftelser og kvitteringer, som også kan inneholde informasjon om andre Sage-tilbud.

·       Sende deg tekniske retningslinjer, oppdateringer, sikkerhetsvarsler, støttemeldinger og administrative meldinger.

·       Svare på dine kommentarer, spørsmål og forespørsler, og levere kundeservice.

·       Tilrettelegge for konkurranser, lotterier og kampanjer, og behandle og levere deltakelse og priser.

·       Håndheve våre vilkår for bruk og salg eller andre juridiske rettigheter.

·       Identifisere, undersøke og forhindre uredelige transaksjoner og andre ulovlige aktiviteter, og beskytte rettighetene, eiendommen og sikkerheten til Sage, deres tilknyttede selskaper, deg og andre.

 

På samme måte kan vi bruke dine personopplysninger for å tillate og legge til rette for bedre kundebehandling:

·       Vedlikeholde, beskytte og forbedre tjenestene våre

·       Kommunisere med deg om produkter, tjenester, klasser, oppskrifter, tilbud, kampanjer, arrangementer og andre nyheter og informasjon vi tror vil være av interesse for deg (Se Dine valg under for informasjon om hvordan du velger bort denne typen kommunikasjonen).

·       Overvåke og analysere trender, bruk og aktiviteter i forbindelse med tjenestene våre.

·       Tilpasse og forbedre tjenestene våre og gi deg skreddersydde annonser og funksjoner, samt tilpasset innhold.

·       For å laste opp og legge inn tilbakemeldinger og anmeldelser (inkludert bilder og brukernavn på sosiale medier).

·       Fremme våre og våre tredjeparts tjenesteleverandørers forretningsformål, for eksempel, uten begrensning, feilsøking, dataanalyse, revisjoner, sikkerhet, svindelovervåking og forebygging; utvikling av nye produkter, forbedringer, forbedring eller modifisering av produkter eller tjenester; identifisere brukstrender, bestemme effektiviteten av kampanjer; samarbeide med våre partnere; svare på henvendelser fra kundeservice; og drift og utvidelse av nåværende eller fremtidige forretningsaktiviteter;

·       Koble eller kombinere informasjon vi samler inn via andre kilder i henhold til gjeldende lovgivning for å forstå dine behov og gi deg bedre service.

Deling av informasjon

 

Vi kan dele informasjon på juridisk grunnlag om deg som følger eller på andre måter som er beskrevet i denne personvernerklæringen, inkludert, men ikke begrenset til, følgende omstendigheter:

·       Med våre partnere og selskaper, som inkluderer, men ikke er begrenset til, tredjepartsleverandører, konsulenter og andre tjenesteleverandører som trenger tilgang til slik informasjon for å utføre arbeid på våre vegne, for eksempel for å sende produkter til deg (f.eks. DHL), behandle og administrere betalingene dine (f.eks. Klarna), lotterier/konkurranser (f.eks. Stellar), nettsteddataanalyse (f.eks. Google), ordreoppfyllelse og kundeservice (f.eks. Salesforce), Live Chat eller Live Product-demonstrasjoner (f.eks. Stellar eller Concentrix), kundeanmeldelser /forespurte anmeldelser (f.eks. Bazaarvoice), nettmøter (f.eks. Teams eller Zoom) og andre tjenester.

·       Når du kjøper tredjepartsprodukter gjennom oss, deler vi informasjonen med leverandørene av slike produkter for å oppfylle ordren din.

·       Hvis du kobler tredjepartsenheter og -tjenester til Sage-kontoen din eller tjenestene våre, for eksempel når du velger å koble et apparat eller mobilappen vår til Amazon Alexa-enheten, blir informasjonen din delt med slike tredjeparter i henhold til dine instrukser og med ditt samtykke.

·       Når du registrerer deg for og deltar i de interaktive områdene i tjenestene våre, vil bestemte opplysninger om deg vises offentlig, for eksempel navn, bilder, oppskrifter og annen informasjon du velger å gi.

·       Som svar på en forespørsel om informasjon, hvis vi mener at slik formidling av informasjon er i samsvar med eller påkrevd av gjeldende lover, forskrifter eller juridiske prosesser, som ivaretar våre juridiske rettigheter eller håndhever våre bruksvilkår.

·       Hvis vi mener at handlingene dine er i strid med våre brukeravtaler eller retningslinjer, eller for å beskytte rettigheter, eiendom og sikkerhet for Sage eller andre.

·       I forbindelse med, eller under forhandlinger om, enhver fusjon, felleskontrollert virksomhet, salg av selskapets eiendeler, finansiering eller overtakelse av hele eller deler av vår virksomhet av et annet selskap, inkludert i konkursprosedyrer eller lignende prosedyrer.

·       For å svare på forespørsler fra offentlighe organisasjoner og offentlige myndigheter, inkludert offentlige organisasjoner og offentlige myndigheter utenfor ditt bostedsland, eller

·       Med ditt samtykke eller på dine instrukser.

 

Anonymisert informasjon

 

Vi kan dele anonymisert informasjon som er oppsummert eller avledet fra informasjon du gir oss. Anonym informasjon er informasjon som ikke inneholder personlig identifiserbar informasjon.

Funksjoner for sosial deling

 

Våre tjenester bruker plugin-moduler for sosiale nettverk («plugin-moduler»). Hvis du bruker en tjeneste som inkluderer plugin-moduler, kan informasjon overføres direkte fra enheten din til leverandøren av det sosiale nettverket. Vi har ingen innflytelse på hvilke opplysninger som samles inn av plugin-modulen. Hvis du er logget på det sosiale nettverket, kan det opprettes en tilkobling mellom brukerkontoen din og bruken av tjenesten vår. Hvis du samhandler med plugin-modulene, for eksempel ved å klikke på Liker, Følg eller Del, eller ved å skrive en kommentar, er det mulig at denne informasjonen automatisk vises i profilen din på det sosiale nettverket. Selv om du ikke er logget på, kan plugin-modulene sende IP-adressen din leverandøren av det sosiale nettverket.

Når du kobler til en sosial nettverkstjeneste på en enhet som også brukes av andre, kan det hende at de andre brukerne kan se informasjon som er lagret eller vist i forbindelse med profilen din på siden for sosiale nettverk.

Hvis du vil ha mer informasjon om leverandører av sosiale nettverk hvis plugin-moduler brukes i tjenestene våre («leverandører»), ser du listen nedenfor:

Facebook

Kontrollør: Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, 2 Dublin, Irland («Facebook»). Hvis du vil ha mer informasjon, ser du Facebooks retningslinjer for databruk på https://www.facebook.com/about/privacy/  

YouTube

Kontrollør: YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA («YouTube»). Hvis du vil ha mer informasjon, ser du YouTubes retningslinjer for personvern på https://www.youtube.com/static?template=privacy_guidelines

Instagram

Kontrollør: Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA («Instagram»). Hvis du vil ha mer informasjon, ser du Instagrams retningslinjer for personvern på https://help.instagram.com/155833707900388  

Annonse- og analysetjenester som leveres av andre

Vi gir andre tillatelse til å vise annonser på våre vegne på Internett og til å tilby analysetjenester. Disse enhetene bruker informasjonskapsler, nettsignaler og annen teknologi for å samle inn informasjon om din bruk av tjenestene og andre nettsteder, inkludert IP-adresse, nettleser, sider du har besøkt, tid brukt på sider, klikk på koblinger og konverteringsinformasjon. Denne informasjonen brukes av Sage og våre tredjeparts markedsførings-, annonse- og analyseleverandører, på vegne av Sage, for blant annet å analysere og spore data, bestemme populariteten til bestemt innhold, levere annonser og innhold som målretter dine interesser i våre tjenester og på andre nettsteder, og for å bedre forstå din nettaktivitet. Hvis du vil ha mer informasjon om interessebaserte annonser, eller hvis du vil velge bort bruk av nettlesingsinformasjonen din til atferdsbasert annonsering, kan du gå til www.aboutads.info/choices  .

Vi samarbeider også med tredjeparts sosiale plattformer, for eksempel Facebook, for å vise annonser til deg som en del av en tilpasset kampanje.

 

Transaksjonsinformasjon

Når du foretar et kjøp eller en retur, samler vi inn informasjon om transaksjonen, for eksempel klasse- eller produktdetaljer, transaksjonsbeløpet og datoen for kjøpet/returen. Vær oppmerksom på at vi ikke lagrer betalingskortinformasjon, for eksempel komplette kredittkort- eller debetkortnumre. Finansielle transaksjoner behandles gjennom en rekke tredjeparts transaksjonspartnere, for eksempel Klarna eller Paypal. Den aktuelle finanspartneren avhenger av transaksjonstypen, og du kan be om identiteten til den aktuelle finanspartneren ved å kontakte Sage på følgende måter:

Send oss en melding via e-post på [email protected]

Dine valg

 

Kontoinformasjon

 

Du kan når somhelst få tilgang til informasjon vi har om deg, og kan oppdatere, korrigere eller slette (i den utstrekning det er tillatt av gjeldende lovgivning) kontoinformasjonen din ved å logge på Sage-kontoen din. Du kan ogs kontakte oss på [email protected]. Da du er bosatt i EØS, kan du se «Dine rettigheter som den registrerte» under.

Frakobling av tilkoblede apparater

 

Når det tilkoblede apparatet er paret med Sage-kontoen din, kan du når som helst koble den fra ved å koble den fra i innstillingene på mobilenheten din. Merk. Noen apparater må være paret med en Sage-konto for å ha full funksjonalitet.  Hvis apparatet ditt er koblet fra en konto, må du koble det til på nytt for å få fullt utbytte av funksjonene.

Plasseringsinformasjon

 

Den første gangen du starter en av mobilappene våre, får tilgang til bestemte funksjoner i disse mobilappene eller besøker en av sidene på nettstedet vårt, som samler inn stedsinformasjon, kan du bli bedt om å samtykke til innsamling av stedsinformasjon for å aktivere bestemte funksjoner. Hvis du i utgangspunktet godtar at vi samler inn stedsinformasjon, kan du stoppe slik innsamlnig senere ved å endre innstillingene på enheten din. Hvis du gjør det, vil bestemte funksjoner i tjenestene våre ikke lenger fungere.

Kampanjekommunikasjon

 

Du kan når som helst velge å avslutte mottak av kampanjekommunikasjon fra oss ved å følge instruksjonene i den aktuelle kommunikasjonen. Selv om du avregistrerer deg, kan vi fortsatt sende deg ikke-salgsfremmende kommunikasjon, for eksempel informasjon om kontoen din eller våre pågående forretningsforbindelser.

Mobile push-varsler/varsler

Med ditt samtykke sender vi salgsfremmende og ikke-salgsfremmende push-varsler eller varsler til mobilenheten din. Du kan når som helst slutte å motta disse meldingene ved å endre varslingsinnstillingene på mobilenheten din.

Ikke spor

Ikke spor er en personvernpreferanse som brukere kan angi i nettleserne de bruker. Når en bruker aktiverer Ikke spor-alternativet, sender nettleseren en melding til nettsteder og ber dem om å ikke å spore brukeren. Du finner mer informasjon om Ikke spor på http://www.allaboutdnt.org. For øyeblikket reagerer ikke Sage på innstillinger og signaler for Ikke spor i nettlsere. Sage kan også bruke annen standard internetteknologi, for eksempel pikselmerker, nettsignaler og lignende, for å spore de som besøker Sages nettsted. Disse verktøyene kan brukes av oss og tredjeparter for å samle informasjon om deg og internettaktiviteten din, selv om du har slått på Ikke spor-signalet.

Datalagring

Vi lagrer informasjonen vi samler inn om deg, som er nødvendig for det opprinnelige innsamlingsformålet eller for andre legitime forretningsformål, deriblant for å oppfylle våre juridiske- og forskriftsmessige forpliktelser, skatte- og regnskapsforpliktelser eller andre overholdelsesforpliktelser.

Sikkerhet

Vi streber etter å bruke rimelige organisatoriske, tekniske og administrative tiltak for å beskytte informasjon i organisasjonen vår. Dessverre kan ingen dataoverføring gjennom internett eller lagringssystemet vårt garanteres å være 100 % sikker. Hvis du har grunn til å tro at kontosikkerheten din har blitt kompromittert, må du varsle oss umiddelbart i henhold til instruksene i avsnittet Kontakte oss under.

Mindreåriges bruk av tjenestene

 

Sage er forpliktet til å overholde alle gjeldende lover og forskrifter vedrørende innsamling, lagring og bruk av personopplysninger om mindreårige under 16 år, og hvis du befinner deg i Østerrike, under 14 år, eller i Storbritannia, Irland eller Spania under 13 år.

Bortsett fra det som er angitt under: (i) produktene og tjenestene våre markedsføres for og er rettet mot kjøp av voksne eller med samtykke fra voksne; (ii) Personer under 18 år («mindreårige») har ikke lov til å bruke Sages nettsteder eller apper uten tilsyn av en forelder eller verge; (iii) vi samler ikke bevisst inn eller ber om personopplysninger fra barn under 13 år, eller lar ikke bevisst slike personer registrere seg for en nettkonto eller legge ut personopplysninger på Sages nettsteder; og (iv) skulle vi finne ut at noen under 13 år har gitt personopplysninger til eller på noen av Sages nettsteder, skal vi fjerne denne informasjonen så snart som mulig.

Hvis du er en forelder eller verge som mener at din mindreårige under 13 år har sendt personopplysninger eller annen informasjon til oss uten ditt samtykke, kan du kontakte [email protected]. Når vi har bekreftet at du er den mindreåriges forelder eller verge, skal vi på din forespørsel umiddelbart gi deg informasjon om hvilke, hvis aktuelt, personopplysninger vi har samlet om barnet ditt og hvordan de er brukt eller delt. Vi skal på forespørsel fjerne personopplysninger om barnet ditt fra databasen vår og instruere våre partnere og tredjepartspartnere til å gjøre det samme.

Hvis du er mindreårig under 18 år, kan du be om fjerning av bestemt innhold eller informasjon som er lagt ut på Sages nettsteder og apper ved å sende en forespørsel via e-post til [email protected] med «personvernrettigheter for mindreårige» på emnelinjen. Du bør være oppmerksom på at fjerningen av innlegget eller innleggene dine ikke sikrer fullstendig eller omfattende fjerning av innholdet eller informasjonen du har lagt ut på Sages nettsteder eller apper

Grenseoverskridende overføring

Hvis vi behandler data fra EØS eller Storbritannia i et tredjeland (dvs. utenfor EØS) der vi har fasiliteter eller hvis behandlingen skjer i forbindelse med bruk av tredjepartstjenester eller formidling eller overføring av data til andre personer, enheter eller selskaper, skal dette bare utføres i henhold til juridiske krav.

Personlig informasjon du sender inn på nettstedene eller gjennom tjenestene kan sendes til USA og bli behandlet av oss der eller i andre land, på tjenesteleverandørenes skyservere. Vi skal alltid beskytte informasjonen din i samsvar med denne personvernerklæringen uansett hvor den behandles.

Med forbehold om ditt uttrykkelige samtykke eller av kontraktsmessige eller juridiske krav, behandler eller tillater vi behandling av data bare i tredjeland som har et anerkjent databeskyttelsesnivå, en kontraktmessig forpliktelse i henhold til såkalte standardbeskyttelsesklausuler fra EU-kommisjonen, i forbindelse med sertifiseringer eller bindende interne databeskyttelsesforskrifter. (

Ytterligere retningslinjer for beskyttelse av personvern for brukere i California

Hvis du bor i California, har du visse rettigheter og beskyttelser i henhold til California Consumer Privacy Act («CCPA») som kan endres fra tid til annen. Se vår amerikanske personvernpolicy for mer detaljert informasjon som gjelder våre brukere og kunder i USA

Dine rettigheter som den registrerte

 

Du har rett til å få tilgang til personopplysninger vi har om deg, og be om at de blir korrigert, slettet (i den utstrekning det er tillatt av gjeldende lovgivning) eller overført. Du kan også motsette deg eller be om at vi begrenser visse behandlinger. Hvis vår behandling av personopplysningene dine er basert på ditt samtykke, har du når som helst rett til å trekke tilbake samtykket ditt for fremtidig behandling. Hvis du vil utøve noen av disse rettighetene dine, kan du logge på kontoen din og redigere bestemte kontoopplysninger eller kontakte oss på [email protected].

GDPR krever at personopplysninger fra EU/EØS må beskyttes spesielt. I tillegg har alle EU-baserte individer, uavhengig av nasjonalitet («de registrerte») bestemte individuelle rettigheter i henhold, for eksempel:

1. Retten til å bli informert om innsamling og bruk av deres personopplysninger.

2. Retten til å få tilgang til å finne ut hva som er lagret om dem.

3. Retten til å korrigere egne personopplysninger hvis de er unøyaktige eller ufullstendige.

4. Retten til sletting for å gjøre det mulig for en person å be om sletting eller fjerning av personopplysninger der det ikke er noen overbevisende grunn til videre behandling.

5. Retten til å begrense behandling å blokkere eller undertrykke behandling av personopplysninger.

6. Rett til dataportabilitet som gjør det mulig for enkeltpersoner å få tak i og gjenbruke personopplysningene sine til egne formål på tvers av ulike tjenester.

7. Retten til å nekte behandling basert på legitime interesser eller utførelse av en oppgave i allmenn interesse eller utøvelse av offentlig myndighet (inkludert profilering), direkte markedsføring og/eller for formål tilknyttet vitenskapelig/historisk forskning og statistikk.

8. Ulike rettigheter i forbindelse med automatisert beslutningstaking (ta en beslutning utelukkende med automatiserte midler uten menneskelig involvering) og profilering (automatisert behandling av personopplysninger for å evaluere bestemte ting om et individ).

Hvis du vil utøve noen av disse rettighetene dine, kan du logge på kontoen din og redigere bestemte kontoopplysninger eller kontakte oss som beskrevet under.

Ansvarsfraskrivelser

(a) Identiteten og kontaktinformasjonen til kontrolløren(e)

Sage Appliances GmbH, Campus Fichtenhain 48, 47807 Krefeld, Tyskland

(b) Kontaktinformasjon for personvernombud

Sage Appliances GmbH, Campus Fichtenhain 48, 47807 Krefeld, Tyskland Personvernombudets e-postadresse: [email protected]sageappliances.com;

(c) Formålene med behandling av personopplysningene 

For å yte service med hensyn til det tilkoblede apparatet ditt, svare på forespørslene dine, markedsføre Sages produkter og tjenester, oppfylle og behandle dine forespørsler om betaling, utvikle nye produkter, varsle deg om endringer i tjenestene, svindelforebygging, oppslag osv. Se avsnittet «Bruk av informasjon» i den publiserte personvernerklæringen. 

(d) Mottakere eller kategorier av mottakere av personopplysningene

Sage-medarbeidere som svarer på forespørsler, samt eksterne tjenesteleverandører som trenger å kjenne til dataene for å levere produktene og tjenestene du har bedt om.

(e) Lagringsbegrensninger

Personopplysningene lagres av Sage i en periode som er nødvendig for formålene oppført under (c) ovenfor, med mindre gjeldende lovgivning krever en lengre lagringstid (f.eks. 8 år for skatteregistre i Storbritannia), opptil et potensielt maksimum på 10 år for relevante unntak.

(f) Tilbaketrekking av samtykke

Den registrerte har rett til å trekke tilbake sitt samtykke når som helst, uten å påvirke lovligheten av behandlingen basert på samtykke før tilbaketrekking, ved å sende en e-postmelding til personvernombudet som er oppført under (b).

(g) Juridisk grunnlag for behandling

Den registrerte gir personopplysningene sine til Sage (for eksempel navn og kontaktinformasjon) slik at Sage kan tilby forespurte tjenester, behandle betalingen eller svare på henvendelsen.  I alle andre tilfeller er behandlingen nødvendig for de legitime interesseene som forfølges av Sage, vurdert mot interessene og de grunnleggende rettighetene og frihetene til EU-kunden som krever beskyttelse av personopplysninger. En legitim interesse er spesielt Sages kontinuerlige behov for å lever produkter og tjenester til Sages EU-kunder.

 

Dine spørsmål eller klager

Hvis du har bekymringer om vår behandling av personopplysninger som vi ikke kan løse, har du rett til å klage til personvernmyndighetene der du bor. Hvis du har bekymringer om vår bruk av personopplysningene dine, kan du sende en klage til [email protected]

Du kan også klage til Datatilsynet hvis du er misfornøyd med hvordan vi har brukt dataene dine.

Du har rett til å klage til en personvernmyndighet angående innsamling og bruk av personopplysningene dine. Hvis du ønsker mer informasjon, tar du kontakt med den lokale personvernmyndigheten. (Du finner kontaktinformasjon for personvernmyndigheten i EØS, Sveits og noen ikke-europeiske land (inkludert USA og Canada) her (https://edpb.europa.eu/about-edpb/about-edpb/members_en#member-no ) .

Vi svarer på alle forespørsler fra personer som ønsker å utøve sine personvernrettigheter i samsvar med gjeldende personvernlovgivning.

Kontakt oss

Hvis du har spørsmål eller kommentarer til denne personvernerklæringen, kan du kontakte oss på [email protected] eller skriftlig ved å sende en skriftlig forespørsel til:

Sage Appliances GmbH,

Campus Fichtenhain 48, 47807 Krefeld, Tyskland,

Attn. Personvernombud

Ettersom e-postkommunikasjon ikke alltid er sikker, må du ikke inkludere kredittkortinformasjon eller annen sensitiv informasjon i e-postmeldingene du sender oss.