Sekretesspolicy

Huvudmeny

Sekretesspolicy


Senast uppdaterad: juli 2021

 

Denna sekretesspolicy förklarar hur information om dig samlas in, används och lämnas ut av Sage Appliances GmbH och våra dotterbolag (”Sage”, ”vi”, vår” eller ”oss”) när du öppnar eller använder vår webbplats och våra mobilapplikationer, våra anslutna apparater och våra andra produkter och tjänster (tillsammans ”tjänsterna”), eller när du på annat sätt interagerar med oss.

Vi kan komma att ändra denna sekretesspolicy emellanåt. Om vi gör ändringar meddelar vi dig genom att ändra datumet högst upp i policyn och i vissa fall kan vi ge dig ytterligare information om detta, till exempel kan vi lägga till ett meddelande på vår hemsida eller skicka dig ett meddelande via våra tjänster. Vi uppmuntrar dig att granska sekretesspolicyn när du använder våra tjänster eller på annat sätt interagerar med oss för att hålla dig informerad om våra informationsrutiner och dina valmöjligheter.

Det är upp till dig om du vill tillhandahålla sådan information eller inte, men om du väljer att inte lämna den information vi begär kan du kanske inte köpa produkter, använda våra mobilapplikationer eller andra tjänster eller få tillgång till vissa tjänster, erbjudanden och innehåll på våra webbplatser. Vi kan också behöva kontakta dig via telefon, e-post eller post för att hantera transaktionsfrågor eller problem som specifikt rör din beställning, även om du har valt att inte ta emot marknadsföringsmeddelanden från oss. I allmänhet kan du besöka många av våra webbsidor utan att berätta vem du är eller avslöja någon kontaktinformation om dig själv.

 

Insamling av information

Information du tillhandahåller oss. Vi samlar in information som du lämnar direkt till oss. Till exempel samlar vi in information när du skapar ett konto, gör ett köp, anmäler dig till våra klasser, deltar i de interaktiva områdena av våra tjänster, kommunicerar med oss via sociala medier från tredje part, deltar i våra tävlingar, marknadsföringskampanjer, lotterier och undersökningar, begär kundsupport eller kommunicerar med oss på annat sätt. De typer av information som vi samlar in kan innefatta:

·       förnamn och efternamn

·       din(a) postadress(er) för fakturering och leverans

·       ditt telefonnummer

·       din e-postadress

·       köpinformation, inklusive livsstils- och matpreferenser och inköpslistor

·       transaktionsinformation, till exempel klass- eller produktinformation, transaktionsbelopp och datum för köp/retur

·       personuppgifter (t.ex. födelsedatum, kön)

·       din IP-adress

·       fotografier, användarnamn på sociala medier och konto-ID:n

·       återkoppling och recensioner för Sages produkter

 

och all annan information du väljer att lämna.

 

Observera att vi inte lagrar eller delar betalkortsuppgifter, till exempel kreditkortsnummer. Finansiella transaktioner behandlas genom en mängd olika bearbetningsföretag från tredje part. Tillämpligt finansiellt bearbetningsföretag beror på typ av transaktion.  För att identifiera ett visst bearbetningsföretag kan du kontakta oss på [email protected].

 

Information som vi samlar in automatiskt. När du öppnar eller använder våra tjänster eller ansluter din Sage-apparat till våra tjänster samlar vi automatiskt in information om dig och kopplar den till information som du lämnar direkt till oss. Vi kan till exempel samla in:

·       Information från webbplatsloggen: Vi loggar information om din användning av vår webbplats, till exempel datorns operativsystem, vilken typ av webbläsare du använder, åtkomsttider, visade sidor, din IP-adress och webbsidan som hänvisade dig till vår webbplats.

 

·       Information från spårpixlar och annan liknande teknik: Vi använder också små grafiska bilder, så kallade spårpixlar, för att få reda på vilka delar av vår webbplats du har besökt eller för att mäta effektiviteten av eventuella sökningar du gör på vår webbplats. Spårpixlar gör det också möjligt för oss att skicka e-post till dig i ett format som du kan läsa och meddelar oss när du har öppnat ett e-postmeddelande från oss. Vissa av våra tredjepartsleverantörer kan också använda kakor eller andra onlineverktyg inklusive spårpixlar på vår webbplats. Pixlar och kakor kan också samla in och använda den geografiska platsen för din dator eller mobila enhet. Denna platsdata samlas in för att ge dig information om tjänster som vi tror kan vara av intresse för dig baserat på din geografiska plats och för att förbättra våra platsbaserade produkter och tjänster.

 

Vi kan komma att ingå avtal med reklamföretag från tredje part som visar annonser för vår räkning på andra ställen på internet. För att kunna göra detta samlar de in information om dina besök på vår webbplats och din interaktion med våra produkter och tjänster. De kan också använda information om dina besök på denna och andra webbplatser för att skapa riktade annonser. Dessa riktade annonser kan visas på andra webbplatser som du besöker. Denna information samlas in med hjälp av kakor eller spårpixlar, vilket är standardtekniker i branschen som används av de flesta webbplatser.  Mer information finns i avsnittet ”Annons- och analystjänster som tillhandahålls av andra” nedan.

Information som samlas in kopplat till din användning av våra anslutna apparater. När du kopplar den anslutna apparaten till vår mobilapplikation kommer den automatiskt att kopplas till ditt Sage-konto. För information om hur du kopplar bort din apparat från ditt Sage-konto, se ”Dina val” nedan. När du ansluter din apparat till ett Wi-Fi-nätverk samlar vi in information om:

·       själva modellen och nätverket (t.ex. namn och anslutningsstyrka)

·       din användning av apparaten, till exempel vad du tillagar och hur du tillagar det, samt dina matlagnings- och receptpreferenser

·       data från apparatens sensorer och komponenter

·       teknisk information och användningsinformation.

 

Se ”Användning av information” nedan för att förstå hur vi använder dessa data.

·       Enhetsinformation: När du öppnar eller använder våra mobila webbplatser eller appar eller ansluter din Sage-anslutna apparat till våra tjänster samlar vi in information om den mobiltelefon, surfplatta eller annan enhet som du använder, inklusive hårdvarumodell, operativsystem och version, enhetsidentifierare, mobil nätverksinformation och information om din användning av våra tjänster.

 

·       Platsinformation: Med ditt samtycke samlar vi in information om din plats när du öppnar eller använder en av våra mobilapplikationer eller ansluter din Sage-anslutna apparat till våra tjänster. För mer information om insamling av platsinformation och dina valmöjligheter, se ”Dina val” nedan.

 

Information vi kopplar ihop: Vi kan kombinera personuppgifter med information om dina transaktioner online och i butik och andra interaktioner med oss, inklusive dina köp. Vi kan också kombinera dina personuppgifter med information vi får från andra källor, till exempel gemensamma marknadsföringspartners, offentliga databaser, offentligt tillgängliga sidor på sociala medieplattformar och andra tredje parter. Vi använder denna information för marknadsundersökningar och för att förbättra kvaliteten på de tjänster vi erbjuder.

Din sociala delning: Om du väljer att delta i social delning, till exempel genom att ansluta ditt sociala mediekonto till ditt kundkonto eller genom att logga in på ditt kundkonto från ditt sociala mediekonto, kan dessa sociala medier dela information med oss om din användning av deras tjänster, inklusive profilinformation, information om dina kontakter och innehåll som du har visat eller gillat. Gå till sekretessinställningarna för det aktuella sociala mediet för att styra hur din information delas. Om du lämnar personuppgifter som rör andra människor till oss eller till våra tjänsteleverantörer, intygar du att du har tillåtelse att göra det och att tillåta oss att använda informationen i enlighet med denna sekretesspolicy.

Information som samlas in av kakor och annan spårningsteknik: Vi och våra tjänsteleverantörer använder olika spårningstekniker, inklusive kakor och spårpixlar, för att samla in information om dig när du interagerar med våra tjänster eller e-postmeddelanden, inklusive information om ditt surfnings- och köpbeteende. Kakor är små datafiler som lagras på din hårddisk eller i enhetsminnet och hjälper oss att förbättra vår webbplats och din upplevelse, se vilka områden och funktioner på vår webbplats som är populära och räkna besök. Spårpixlar är elektroniska bilder som vi använder på vår webbplats och i e-postmeddelanden för att leverera kakor, räkna besök och få information om användning och kampanjeffektivitet. Mer information om kakor och hur du inaktiverar dem finns i vår https://www.sageappliances.com/se/sv/legal/cookie-policy.html och på http://www.stiftelsenfftsverige.se/om-cookies/

Information vi tar emot från andra källor: Sage kan ta emot ytterligare data (t.ex. demografisk eller statistisk information) från tredje parter. Detta inkluderar affärspartners, marknadsföringsbyråer, forsknings- eller analysföretag och andra tredje parter som vi kan tilldela dig baserat på din koppling till vissa statistiska grupper. Vi använder denna information utöver den data vi har samlat in direkt om dig för att härleda möjliga intressen, ge dig mer relevanta upplevelser av Sage-varumärket och förbättra Sage-produkter, analyser och reklam.

 

Informationsanvändning

Vi använder information om dig för olika ändamål relaterade till de tjänster vi tillhandahåller dig, inklusive för att

·       tillhandahålla och leverera de tjänster du efterfrågar, hantera dina konton, bearbeta transaktioner (t.ex. att leverera produkter och policyer för slutsålda varor), administrera garantier, underlätta reparationer och skicka relaterad information till dig, inklusive bekräftelser och kvitton, som också kan innehålla information om andra Sage-erbjudanden

·       skicka tekniska policyer, uppdateringar, säkerhetsvarningar, supportmeddelanden och administrativa meddelanden till dig

·       svara på dina kommentarer, frågor och förfrågningar och tillhandahålla kundservice

·       möjliggöra tävlingar, lotterier och kampanjer samt bearbeta och leverera bidrag och belöningar

·       verkställa våra användar- och försäljningsvillkor eller andra lagstadgade rättigheter

·       upptäcka, undersöka och förhindra bedrägliga transaktioner och andra olagliga aktiviteter och skydda rättigheter, egendom och säkerhet tillhörande Sage, dess dotterbolag, dig och andra.

 

Vi kan även använda dina personuppgifter för att ta bättre hand om dig som kund, till exempel genom att

·       upprätthålla, skydda och förbättra våra tjänster

·       kommunicera med dig om produkter, tjänster, klasser, recept, erbjudanden, kampanjer, evenemang och andra nyheter och information som vi tror kommer att vara av intresse för dig (för information om hur du väljer bort denna kommunikation, se ”Dina val” nedan)

·       övervaka och analysera trender, användning och aktiviteter i samband med våra tjänster

·       anpassa och förbättra våra tjänster och tillhandahålla skräddarsydda annonser, innehåll eller funktioner till dig

·       ladda upp och lägga upp din återkoppling och dina recensioner (inklusive dina foton och användarnamn på sociala medier)

·       utöka våra och våra tredjepartsleverantörers affärsändamål, såsom, utan begränsning, felsökning, dataanalys, granskningar, säkerhet, bedrägeriövervakning och förebyggande; utveckla nya produkter, förstärka, förbättra eller modifiera produkter eller tjänster; identifiera användningstrender, fastställa kampanjeffektivitet; samarbeta med våra partners; besvara kundtjänstförfrågningar; samt driva och utöka nuvarande eller framtida affärsverksamhet

·       koppla ihop eller kombinera uppgifterna med information som vi samlar in via andra källor i enlighet med tillämplig lag för att förstå dina behov och ge dig bättre service.

 

 

Informationsdelning

Vi kan dela information om dig på rättslig grund enligt följande eller som på annat sätt beskrivs i denna sekretesspolicy inklusive, men inte begränsat till, följande omständigheter:

·       Med våra dotterbolag och företag som inkluderar, men inte är begränsat till, tredjepartsleverantörer, konsulter och andra tjänsteleverantörer som behöver tillgång till sådan information för att utföra arbete för vår räkning, till exempel för att skicka produkter till dig (t.ex. DHL), att bearbeta och administrera dina betalningar (t.ex. Klarna), lotterier/tävlingar (t.ex. Stellar), webbplatsdataanalys (t.ex. Google), orderdistribution och kundtjänst (t.ex. Salesforce), livechatt eller produktdemonstrationer (t.ex. Stellar eller Concentrix), kundrecensioner (t.ex. Bazaarvoice), onlinemöten (t.ex. Teams eller Zoom) och andra tjänster;

·       När du köper tredjepartsprodukter via oss delar vi information med leverantörerna av sådana produkter för att distribuera din order.

·       Om du ansluter enheter och tjänster från tredje part till ditt Sage-konto eller våra tjänster, till exempel när du väljer att ansluta en apparat eller vår mobilapplikation till Amazon Alexa-enheten, delas din information med sådana tredje parter enligt din vägledning och med ditt samtycke.

·       När du registrerar dig för och deltar i de interaktiva områdena av våra tjänster kommer viss information om dig att visas offentligt, till exempel ditt namn, foton, recept och all annan information som du väljer att tillhandahålla.

·       Som svar på en begäran om information om vi anser att utlämnande är i enlighet med, eller krävs av, tillämplig lag, förordning eller juridisk process, skyddar våra rättigheter eller verkställer våra användarvillkor.

·       Om vi anser att dina handlingar är oförenliga med våra användaravtal eller policyer, eller för att skydda Sages eller andras rättigheter, egendom och säkerhet.

·       I samband med, eller under förhandlingar om, eventuell fusion, gemensamt företag, försäljning av företagets tillgångar, finansiering eller förvärv av hela eller en del av vår verksamhet av ett annat företag, inklusive vid konkurs eller liknande förfaranden.

·       För att besvara förfrågningar från offentliga och statliga myndigheter, inklusive offentliga och statliga myndigheter utanför ditt hemland.

·       Med ditt samtycke eller enligt dina instruktioner.

 

Anonymiserad information

Vi kan dela anonymiserad information som är en sammanfattning av eller härrör från information som du tillhandahåller oss. Anonymiserad information är information som inte innehåller någon personligt identifierbar information.

Funktioner för social delning

 

Våra tjänster använder insticksprogram för sociala nätverk (”insticksprogram”). Om du använder en tjänst som har insticksprogram kan information överföras direkt från din enhet till leverantören av det sociala nätverket. Vi har inget inflytande över data som samlas in av insticksprogrammet. Om du är inloggad på det sociala nätverket kan det upprättas en anslutning mellan ditt användarkonto och användningen av vår tjänst. Om du interagerar med insticksprogrammen, till exempel genom att klicka på ”Gilla”, ”Följ” eller ”Dela” eller genom att skriva en kommentar, kan denna information automatiskt visas i din profil på det sociala nätverket. Insticksprogrammen kan skicka din IP-adress till leverantörer av sociala nätverk även om du inte är inloggad.

När du ansluter till en social nätverkstjänst på en enhet som också används av andra människor är det möjligt att dessa andra användare kan se information som lagras eller visas i anslutning till din profil på sidan för det sociala nätverket.

Mer information om de leverantörer av sociala nätverk vars insticksprogram används i våra tjänster (”leverantörer”) finns nedan:

Facebook

Personuppgiftsansvarig: Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5–7 Hanover Quay, 2 Dublin, Irland (”Facebook”). Mer information finns i Facebooks riktlinjer för dataanvändning på https://www.facebook.com/about/privacy/

YouTube

Personuppgiftsansvarig: YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA (”YouTube”). Mer information finns i YouTubes sekretessriktlinjer på https://www.youtube.com/static?template=privacy_guidelines

Instagram

Personuppgiftsansvarig: Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA (”Instagram”). Mer information finns i Instagrams sekretesspolicyer på https://help.instagram.com/155833707900388

Annons- och analystjänster som tillhandahålls av andra

Vi tillåter andra att visa annonser för vår räkning på internet och tillhandahålla analystjänster. Dessa företag använder kakor, spårpixlar och andra tekniker för att samla in information om din användning av tjänsterna och andra webbplatser, inklusive din IP-adress, webbläsare, visade sidor, tid du tillbringat på sidor, länkar du klickat på och konverteringsinformation. Denna information används av Sage och våra tredjeparts marknadsförings-, annons- och analysleverantörer för Sages räkning för att, bland annat, analysera och spåra data, fastställa populariteten för visst innehåll, leverera reklam och innehåll riktat till dina intressen på våra tjänster och andra webbplatser och bättre förstå din onlineaktivitet. Mer information om intressebaserade annonser och hur du kan välja bort att information från din webbläsare används för beteendestyrd annonsering finns på www.aboutads.info/choices.

Vi arbetar också med sociala plattformar från tredje part, till exempel Facebook, för att visa annonser för dig som en del av en anpassad kampanj.

 

Transaktionsinformation

När du gör ett köp eller en retur samlar vi in information om transaktionen, till exempel klass- eller produktinformation, transaktionsbelopp och datum för köp/retur. Observera att vi inte lagrar eller delar betalkortsuppgifter, till exempel fullständiga kontonummer för kreditkort eller betalkort. Finansiella transaktioner behandlas genom en mängd olika transaktionspartners från tredje part, till exempel Klarna eller PayPal. Tillämplig finansiell partner beror på typ av transaktion och identifiering av den finansiella partnern kan begäras genom att kontakta Sage enligt följande:

 

Skicka ett e-postmeddelande till oss på [email protected]

 

 

Dina val

 

Kontoinformation

 

Du har möjlighet att få tillgång till information vi har om dig och uppdatera, rätta eller radera (i den utsträckning som tillämplig lag tillåter) din kontoinformation när som helst genom att logga in på ditt Sage-konto. Alternativt kan du kontakta oss på [email protected]. Är du en EES-medborgare kan du se ”Dina rättigheter som registrerad” nedan.

 

Koppla bort anslutna apparater

 

När din anslutna apparat har kopplats till ditt Sage-konto kan du när som helst koppla bort den via inställningarna på din mobila enhet. Observera dock att vissa apparater måste kopplas till ett Sage-konto för att uppnå full kapacitet.  Om din apparat har kopplats bort från ett konto måste du återkoppla den för att kunna utnyttja alla dess funktioner.

 

Platsinformation

När du först öppnar vissa av våra mobilapplikationer, öppnar vissa funktioner i dessa mobilapplikationer eller besöker en av sidorna på vår webbplats som samlar in platsinformation, kan du bli ombedd att godkänna insamling av platsinformation för att aktivera vissa funktioner. Om du till en början godkänner vår insamling av platsinformation kan du senare stoppa den här insamlingen genom att ändra inställningarna på din enhet. Om du gör det kommer vissa funktioner i våra tjänster inte längre att fungera.

 

Reklammeddelanden

Du kan när som helst välja bort att ta emot reklammeddelanden från oss genom att följa instruktionerna i dessa meddelanden. Även om du väljer bort reklammeddelanden kan vi fortfarande skicka andra meddelanden till dig, till exempel information om ditt konto eller våra pågående affärsrelationer.

Mobila pushnotiser/meddelanden

Med ditt samtycke skickar vi pushnotiser eller meddelanden med reklam eller annan information till din mobila enhet. Du kan välja att sluta ta emot dessa meddelanden när som helst genom att ändra notisinställningarna på din mobila enhet.

Do Not Track

Do Not Track är en sekretessinställning som användare kan ställa in i sina webbläsare. När en användare aktiverar Do Not Track-signalen skickar webbläsaren ett meddelande till webbplatser där de uppmanas att inte spåra användaren. Information om Do Not Track finns på www.allaboutdnt.org. För närvarande besvarar Sage inte webbläsarinställningar eller signaler för Do Not Track. Dessutom kan Sage använda andra standardtekniker för internet, till exempel spårpixlar och andra liknande tekniker, för att spåra besökare på Sages webbplats. Dessa verktyg kan användas av oss och av tredje parter för att samla in information om dig och din internetaktivitet, även om du har aktiverat Do Not Track-signalen.

Datalagring

Vi lagrar den information som vi samlar in om dig i den mån det krävs för att uppfylla syftet/syftena för vilket/vilka vi ursprungligen samlade in den, eller i andra berättigade affärssyften, inklusive för att uppfylla våra lagliga, reglerande, skatte-, bokförings- eller andra efterlevnadskrav.

Säkerhet

Vi strävar efter att använda rimliga organisatoriska, tekniska och administrativa åtgärder för att skydda information inom vår organisation. Tyvärr kan ingen dataöverföring via internet eller lagringssystem garanteras vara 100 % säker. Om du har skäl att tro att ditt kontos säkerhet har äventyrats ska du omedelbart meddela oss i enlighet med avsnittet ”Kontakta oss” nedan.

 

Minderårigas användning av tjänster

Sage har åtagit sig att följa alla tillämpliga lagar och förordningar angående insamling, lagring och användning av personuppgifter för minderåriga under 16 år och om du befinner dig i Österrike under 14 år eller i Storbritannien, Irland eller Spanien under 13 år.

Om inget annat anges: (i) våra produkter och tjänster marknadsförs och riktas mot köp av vuxna eller med samtycke från vuxna; (ii) individer under 18 år (”minderåriga”) får inte använda Sages webbplatser eller appar utan övervakning av en förälder eller vårdnadshavare; (iii) vi samlar inte medvetet in eller efterfrågar personuppgifter från barn under 13 år och tillåter inte heller att sådana personer registrerar sig för ett onlinekonto eller lägger upp personuppgifter på Sages webbplatser; och (iv) skulle vi få veta att en person under 13 år har lämnat personuppgifter till eller på någon av Sages webbplatser kommer vi att ta bort den informationen så snart som möjligt.

Om du är en förälder eller vårdnadshavare som tror att ditt minderåriga barn, under 13 år, har lämnat personuppgifter eller annan information till oss utan ditt samtycke ska du kontakta [email protected]. När vi har verifierat att du är förälder eller vårdnadshavare kommer vi på din begäran att omedelbart ge dig information om vilka, om några, personuppgifter som vi har samlat in om ditt barn och hur den har använts eller delats. Vi kommer, på din begäran, att ta bort personuppgifter för ditt barn från databasen och instruera våra dotterbolag och partners från tredje part att göra detsamma.

Om du är en minderårig person under 18 år kan du begära och erhålla borttagande av visst innehåll eller information som publicerats på Sages webbplatser och i Sages appar genom att skicka ett e-postmeddelande till [email protected] med ämnet ”Sekretessrättigheter för minderåriga”. Observera att vårt borttagande av din(a) post(er) inte garanterar att allt innehåll eller all information som du har publicerat på Sages webbplatser eller i Sages appar tas bort.

Gränsöverskridande överföring

Om vi behandlar data från EES eller Storbritannien i ett tredjeland (dvs. utanför det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES)) där vi har anläggningar eller om behandlingen sker i samband med användning av tredjepartstjänster eller utlämnande eller överföring av data till andra personer, enheter eller företag, kommer detta endast att ske i enlighet med lagkrav.

Personuppgifter som du skickar på webbplatserna eller via tjänsterna kan skickas till USA och behandlas av oss där eller i andra länder, på våra tjänsteleverantörers molnservrar. Vi kommer alltid att skydda din information i enlighet med detta sekretessmeddelande varhelst den behandlas.

Med förbehåll för ditt uttryckliga samtycke eller för avtalsmässigt eller juridiskt nödvändig överföring, behandlar eller tillåter vi behandling av data endast i tredjeländer med en erkänd nivå av dataskydd, avtalsenliga skyldigheter genom så kallade standardskyddsklausuler från EU-kommissionen och i närvaro av certifieringar eller bindande interna dataskyddsföreskrifter (art. 44 till 49 i GDPR, informationssida för EU-kommissionen: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection_sv.

Ytterligare dataskyddspolicy för användare i Kalifornien

Om du är bosatt i Kalifornien har du vissa rättigheter och skydd enligt California Consumer Privacy Act (”CCPA”), som ändras då och då. Se vår amerikanska sekretesspolicy för detaljerad information som gäller våra användare och kunder i USA.

 

Dina rättigheter som registrerad

Du har rätt att få tillgång till personuppgifter vi har om dig och att be om att de rättas, raderas (i den utsträckning som tillämplig lag tillåter) eller överförs. Du kan också invända mot eller begära att vi begränsar viss behandling. Om vår behandling av dina personuppgifter baseras på ditt samtycke har du rätt att när som helst återkalla ditt samtycke för framtida behandling. Om du vill utöva någon av dessa rättigheter kan du logga in på ditt konto och redigera viss kontoinformation eller kontakta oss på [email protected].

GDPR kräver att personuppgifter från EU/EES måste skyddas särskilt. Dessutom har alla EU-baserade individer, oavsett nationalitet (”registrerade”) vissa individuella rättigheter enligt GDPR, till exempel:

1. Rätten att bli informerad om insamling och användning av deras personuppgifter.

2. Rätten till tillgång för att ta reda på vad som lagras om dem.

3. Rätten till rättelse av deras personuppgifter om de är felaktiga eller ofullständiga.

4. Rätten till radering för att göra det möjligt för en individ att begära radering eller borttagning av personuppgifter om det inte finns något tvingande skäl till dess fortsatta behandling.

5. Rätten att begränsa behandling för att ”blockera” eller förbjuda behandling av personuppgifter.

6. Rätten till uppgiftsportabilitet som gör det möjligt för individer att erhålla och återanvända sina personuppgifter i eget syfte i olika tjänster.

7. Rätten att invända mot behandlingen baserat på berättigade intressen eller utförandet av en uppgift i allmänhetens intresse/utövande av offentlig myndighet (inklusive profilering), direktmarknadsföring och/eller för vetenskaplig/historisk forskning och statistik.

8. Olika rättigheter i anknytning till automatiserat beslutsfattande (att fatta beslut enbart på automatiska sätt utan mänskligt deltagande) och profilering (automatiserad behandling av personuppgifter för att utvärdera vissa saker rörande en individ).

Om du vill utöva någon av dessa rättigheter kan du logga in på ditt konto och redigera viss kontoinformation eller kontakta oss enligt beskrivningen nedan.

Upplysningar enligt art. 13 och 14 i GDPR

(a) Identitet för och kontaktuppgifter till personuppgiftsansvarig

Sage Appliances GmbH, Campus Fichtenhain 48, 47807 Krefeld, Tyskland

(b) Kontaktuppgifter till dataskyddsombud

Sage Appliances GmbH, Campus Fichtenhain 48, 47807 Krefeld. Tyskland Dataskyddsombudets e-postadress: [email protected]sageappliances.com; Barbara Dirsa

(c) Ändamål med behandlingen av personuppgifterna 

Att tillhandahålla tjänster för din anslutna apparat, svara på dina förfrågningar, marknadsföra Sages produkter och tjänster, distribuera och behandla dina betalningsförfrågningar, utveckla nya produkter, meddela dig om ändringar av tjänsten, förebygga bedrägerier, göra inlägg osv. Se avsnittet ”Informationsanvändning” i den publicerade sekretesspolicyn. 

(d) Mottagare eller kategorier av mottagare av personuppgifterna

Anställda hos Sage som svarar på förfrågningar samt externa tjänsteleverantörer som behöver känna till uppgifterna för att kunna tillhandahålla de produkter och tjänster du har efterfrågat.

(e) Lagringsbegränsningar

Personuppgifterna kommer att lagras av Sage under en period som är nödvändig för de syften som anges under (c) ovan, såvida inte tillämplig lag föreskriver en längre lagring (t.ex. 8 år för skatteregistreringar i Storbritannien), upp till potentiellt maximalt 10 år med förbehåll för relevanta undantag.

(f) Återkallande av samtycke

Den registrerade har rätt att när som helst återkalla sitt samtycke, utan att det påverkar lagligheten av behandlingen baserat på samtycke före återkallelsen, genom att skicka ett e-postmeddelande till dataskyddsombudet som anges under (b).

(g) Rättslig grund för behandling

Den registrerade lämnar sina personuppgifter (t.ex. namn och kontaktinformation) till Sage, så att Sage kan tillhandahålla efterfrågade tjänster, behandla betalning eller svara på förfrågan (art. 6 (1) (b) i GDPR).  I alla andra fall är behandlingen nödvändig för Sages berättigade intressen, vägt mot EU-kunders intressen och grundläggande rättigheter och friheter, som kräver att deras personuppgifter skyddas (art. 6 (1) (f) i GDPR). Ett berättigat intresse är, i synnerhet, Sages fortsatta behov att betjäna sina EU-kunder med produkter och tjänster.

 

Dina frågor eller klagomål

Om du har ett bekymmer avseende vår behandling av personuppgifter som vi inte kan lösa har du rätt att lämna in ett klagomål till den dataskyddsmyndighet där du bor. Om du har några bekymmer avseende vår användning av dina personuppgifter kan du lämna in ett klagomål till oss på [email protected]

Du kan också lämna in ett klagomål till dataskyddskommissionen om du är missnöjd med hur vi har använt dina uppgifter.

Du har rätt att lämna in ett klagomål till en dataskyddsmyndighet angående insamling och användning av dina personuppgifter. Kontakta din dataskyddsmyndighet för ytterligare information. (Kontaktuppgifter till dataskyddsmyndigheter i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, Schweiz och vissa länder utanför Europa (inklusive USA och Kanada) finns här (https://edpb.europa.eu/about-edpb/about-edpb/members_en#member-se).

Vi kommer att besvara alla förfrågningar från personer som vill utöva sina dataskyddsrättigheter i enlighet med tillämpliga dataskyddslagar.

Kontakta oss

Om du har några frågor eller kommentarer om denna sekretesspolicy ber vi dig att kontakta oss på [email protected] eller skriftligen genom att skicka din förfrågan till:

Sage Appliances GmbH,

Campus Fichtenhain 48, 47807 Krefeld, Tyskland,

Attn. Data Privacy Officer

Eftersom e-postkommunikation inte alltid är säker avråder vi dig från att inkludera kreditkorts- eller annan känslig information i dina e-postmeddelanden till oss.